Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyetorta (sütés nélkül)

2010.10.31

2 csomag gesztenyemassza, 1ek méz (elhagyható), 2 dl hulala tejszín, 3 dl tej, rum vagy aroma, 36 db babapiskóta

A gesztenyét összetörjük, kb 1dl tejjel és kevés rummal, a mézzel alaposan kikeverjük. A habot felverjük majd óvatosan a gesztenyés masszához keverjük. A maradék tejet kevés rummal ízesítetjük, belemártogatjuk a piskótákat és lerakjuk a felét egy kapcsos tortaforma aljára. Rá a krém felét majd megint piskótát és a krém másik felét. A hűtőben néhány óra alatt összeáll és szeletelhető.

A tetejét díszíthetjük csokoládés tortadarával, reszelt csokoládéval, tejszínhabbal.

Én azért ragaszkodom a hulala tejszínhez, mert lehetetlen elrontani. Ha megfelelően le van hűtve és előbb alacsony, majd egyel magasabb fokozaton kemény habbá tudjuk verni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.